IMAX Barcelona: c’est fini

Leo en las noticias (y por comentarios de dos de los lectores del blog), que el IMAX de Barcelona presenta concurso de acreedores y cerrará tras el verano.
Una lástima, pero casi es mejor así.
La experiencia no superada de ver una película en formato IMAX/Omnimax tanto en 2D como en 3D, se había visto seriamente comprometida por las malas condiciones de proyección de los últimos años, sumando a este hecho la falta de contenidos en IMAX analógico.
Supongo que la reconversión de la sala a digital, supone una inversión demasiado grande, pero sería estupendo poder ver en una sala IMAX renovada, con proyectores láser 4K o quizás más adelante en 8K y contenidos actuales, películas de primer nivel como cuando voy a EE.UU.
Sea lo que sea lo que depare el futuro, gracias a los que hicieron posible allá por 1991 que tuviéramos una sala IMAX/Omnimax en Barcelona, y por los buenos momentos vividos en la sala.

15 comentarios sobre “IMAX Barcelona: c’est fini

 1. Les males condicions de projecció potser s’havien accentuat últimament, però han estat LA NORMA des que van obrir la sala. 3D amb ghosting delirant, paral-latge vertical constant per inestabilitat dels projectors, projeccions omnimax sense anamorfosi que compensi la curvatura de la pantalla (només estava enfocada l’àrea circular central), repertori escàs, repetitiu, i sovint carent d’interès, etc…
  Recordo que, quan va ser inaugurada, la pantalla silver estava composada de polígons rectangulars, i se’n veien totes les juntures. El visionat en 3D era com tenir una reixa suspesa entre tu i la imatge. Sempre ha estat una sala amb escandaloses deficiències.

 2. avui he sentit la noticia per la radio aquest demati i han dit que la sala Imax de Madrid tambe se la carregaran.Han dit que hi havia hagut un mal disseny de la maquina,potser es referien als projectors i que inclus feia alguns anys que no passaven cap revisió.Es mes,també han dit que la persona que picava les entrades sabia que estaven estafan a la gent,però,suposo que per por a perdre la feina no va dir mai res.Els meus pares s’han posat a parlar en aquell moment i he sentit en algun moment o altre que deien que les imatges del que projectaven que es veien desenfocades.No se si del 3d o del 2d.Ho sento molt pels aficionats a aquest tipus de cinema.Encara que crec que d’altres sales com l’Splau també es mereixerien un bon repàs…….

 3. De fet han dit per la radio que se les carregaran no per les deficiencies tecniques que arrosseguen sino per la falta d’espectadors.

 4. Sí, el motiu del tancament és la falta d’espectadors, i és arriscat especular sobre quina és la causa d’això, però tinc el convenciment que les deficiències que comentem hi tenen a veure en bona part. Durant tots aquests anys, jo hi he anat força vegades, i SEMPRE n’he sortit dient: «mai més». Deixava passar 6 mesos o un any, i hi tornava, amb ganes i esperança de trobar-m’hi alguna esmena, però no. L’únic que s’hi ha fet, és canviar la silver que he comentat abans per una altra, però això no compta, ja que, la original, era un ESCÀNDOL.

  1. M’ha passat igual. El pitjor va ser un passi de premsa de Dinosaurios Alive amb els ulls invertits i ningú sabent què dir. vaig baixar a la cabina de projecció i no hi havia ningú. 30min de projecció penosa. A part de brutícia a pantalla, a la finestra del projector, signes d’esgotament de vida de làmpara, etc etc.
   Una pena.

 5. jo hi vaig estar al de Barcelona quant era un marrec amb el col.legi,recordo que ens van passar un documental sobre la presa que fan els castors en els rius i un altre documental en 3d amb els peixets del fons marí.Home,la sensació del 3d la recordo com molt espectacular,realment donava la sensació de que teniem els peixets davant dels nostres nassos,inclús la gent del meu voltant movia les mans com si pogués agafar els peixets amb les seves propies mans.Bé,m’estic referint a uns 20 o vint i tants anys enrere.Des d’aleshores no hi he anat més vegades.sempre he preferit mes les sales de cinema convencionals.

 6. El fet és que, la majoria de pel-lícules IMAX 3D oferien el millor 3D que es pot arribar a veure, i això és resultat de com han estat RODADES. El problema venia amb la projecció, que ja en el pla teòric era força «suicida» (polarització lineal, amb el factor d’ampliació tan descomunal que utilitzaven??? ehem!), rematat amb les carències fruit de la desídia, falta de manteniment…
  Però Sergi, si vols, fes la prova: aconsegueix una pel-li IMAX 3D en blu-ray…veuràs que no té res a veure amb el que t’ofereix el cine 3D comercial actual.

 7. Ja,però el problema esta en gastar-se la pasta en una bona televisió,després li has d’afegir el negoci que es tenen muntat amb les ulleres,mes les pelicules en 3d i és clar si la televisió suporta el 3d actiu les ulleres son mes cares que en el 3d passiu……Conclusió final:el 3d es un suma y sigue.Apart has de tenir en compte que la resolució de les pel.licules en blu-ray no es pas la mateixa que la de les sales Imax………la d’una pelicula en blu-ray la resolució es molt més baixa.De fet no notaries massa diferencia d’una pelicula estrenada en un cinema comercial a una estrenada a una sala Imax ja que les seguiries veien a 1920 per 1080p,es a dir, un 2k escapÇat.El 2k es:2048 per 1080.

 8. a mes no hi ha practicament cap pelicula que estigui rodada des del principi fins al final amb cameres Imax,com a molt alguna que altra escena.

 9. Sí, tot el que dius és corecte…en termes de resolució. Jo em referia a l’aspecte de l’efecte 3D. Amb un blu-ray no apreciaràs la qualitat d’imatge superlativa d’IMAX, però sí notaràs un abisme pel que fa al 3D, en comparació amb la resta de produccions comercials. Pel que fa a la tele, tothom té les seves preferencies, manies i obssessions, però la meva opció és clara: pel seu preu/qualitat/practicitat d’ús…em quedo amb la meva LG de 3D passiu sens dubte.

 10. home,jo si tingues l’espai suficient també aniria a per una LG,¿saps que passa?que al menjador hi tenim un moble fet a mida i no ens hi cap una pantalla de més de 32 polzades.De fet a l’habitació hi tinc un monitor led de 22 polzades de la Lg,amb la seva retroil-luminació led i els seus 5 milions 1 de contrast dinamic i home les pelis en blu-ray es veuen bé però si estessin fetes a una major quantitat de fotogrames per segon segur que lluirien millor…….24 fotogrames per segon son un anacronisme.De fet m’atreveria a dir que en la televisió en Alta Definició quasi que es veuen millor.

 11. Me parece hasta bien. Una empresa que tiene un sistema en esas condiciones de abandono, falta de mantenimiento e inversión no merecía que le dieran la licencia para usar el nombre Imax. Es más, si soy propietario de la marca y veo lo desastrosa que se mostraba esa marca en España les hubiera retirado la licencia ipso facto por crear mala reputación sobre el sistema Imax.
  Un Oculus Rift tendrá más calidad que el Imax que teníamos en Barcelona y encima híbrido como si tuvieras Omnimax.
  No he tenido la suerte de ver un Imax digital en mi vida. Ni analógico de 78mm en condiciones.

 12. pues con los que chaparan despues del verano aun menos en condiciones vas a ver de salas Imax.¿Cuantas quedaran en toda España?que decir de España,famosa por ser un pais de «pandereta»…….visto lo visto y nos venden teles a 4k y nosotros aun vamos con la TDT a cuestas.Que grande es la tecnologia española………

Comentarios cerrados.